Microsoft s’acomiada de Windows 10: deixa de vendre llicències

L'empresa retira del mercat un dels sistemes operatius més reeixits. El suport acaba el 2025.

Microsoft comença a acomiadar-se d'un dels seus darrers llançaments en matèria de sistemes operatius. El gegant tecnològic va confirmar aquest divendres que cessarà oficialment les vendes de llicències de Windows 10 a finals de gener, i per això espera imposar l'última versió entre els seus milions d'usuaris.

El regnat del que va saber ser el sistema operatiu més popular del món, que ve a les variants Home i Pro, va començar a partir del seu anunci a finals de 2014. Però recent un any després va arribar llançament públic, al juliol de 2015.

Després de les crítiques rebudes per Vista i les versions 7 i 8, Windows 10 va ser per a molts una glopada d'aire fresc: un retorn a l'experiència d'usuari amb Windows XP i la seva interfície senzilla i efectiva.

Així mateix, la fi de la venda de Windows 10 s'assembla al que va passar amb els seus antecessors Windows 7, 8 i 8.1, ja que Microsoft va deixar de proporcionar actualitzacions per a aquests sistemes operatius el 10 de gener.

Encara que la nova versió Windows 11 encara és recent, ja que va arribar a finals del 2021, la seva adopció no va ser exactament ràpida com esperaven des de Microsoft; el desembre de l'any passat, la quota de mercat de Windows 10 seguia sent més de quatre vegades més gran que la del seu successor.

 

Per altra banda, la instal·lació de l'actual sistema operatiu revesteix de certa complexitat a diferència de Windows 10. A més, no tots els ordinadors compleixen amb els requisits per poder utilitzar-lo.

Microsoft espera que amb aquesta decisió aconsegueixi revertir la tendència, per tant, cal esperar que aquest impuls faci que més usuaris es canviïn a la versió més nova del seu sistema operatiu estrella.

Afortunadament, Windows 10 seguirà rebent actualitzacions per a la seguretat i estabilitat durant un temps.

Microsoft havia confirmat prèviament que el suport oficial per al sistema operatiu finalment acabaria el 14 d'octubre de 2025, per la qual cosa no hi ha necessitat d'afanyar-se si encara no va ser actualitzat a l'última versió de Windows.

El final de Windows 10

Si bé el gegant de Redmond ja no comercialitzarà més llicències digitals de Windows 10 per descarregar a través del seu lloc web després del 31 de gener, és probable que es comercialitzin a través de diferents canals, com ara Amazon o Ebay.

Una situació similar pateixen els seus socis OEM, és a dir, els fabricants dordinadors. S'estima que encara hi ha moltes possibilitats que els ordinadors portàtils i d'escriptori continuïn comptin amb còpies de Windows 10. Això es pot presentar en models econòmics fins a potents notebooks gamers.

Mentrestant, els usuaris que busquin una llicència de Windows 10 Home o Pro ho haurà de fer directament del lloc oficial de Microsoft, òbviament, abans de finals de gener.

No ho pensis més!

Si vols un pressupost personalitzat i una auditoria informàtica gratis i sense compromís...

Pots contactar amb nosaltres per

Telèfon: 93 726 76 22   •  WhatsApp: 656 33 70 48   •  Email: info@ctis.es

Si ho prefereixes, també pots deixar les teves dades i interessos a través del següent formulari i nosaltres ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

    Al fer clic a ENVIAR confirmes que has llegit i acceptat la nostra Política de Privacitat