El 44% de les empreses reconeix que el nivell de protecció de la seva informació corporativa en remot és mitjà-baix, segons revela un estudi de fabricant de memòries Kingston publicat amb motiu del Dia Europeu de la Protecció de Dades.
Des que el 2006 el Consell d'Europa proclamés el Dia de la Protecció de Dades , cada 28 de gener se celebra aquesta jornada amb l'objectiu de "informar i conscienciar sobre els drets i obligacions dels usuaris d'Internet".
Coincidint amb aquesta data, Kingston ha fet públics els resultats del seu estudi "Estat actual de la seguretat de les dades mòbils corporatius a Espanya" on es revela que una gran part de les empreses del nostre país no tenen la seva informació degudament protegida. Es tracta d'una dada preocupant si tenim en compte que, a causa del coronavirus, hi ha moltes organitzacions que mantenen una elevada taxa de teletreball i són molts els empleats que treballen en remot.
Davant d'aquesta situació, i amb l'objectiu de protegir les dades remots, Kingston apunta els següents àmbits en què les empreses han de centrar els seus esforços:
Inversió en seguretat. Actualment, les empreses inverteixen menys de el 7% del seu pressupost en Tecnologies de la Informació en seguretat. Aquesta tendència hauria de canviar, ja que la inversió en seguretat és la millor prevenció.
Xifrat de les dades . Un dels principals riscos de la feina remot és la pèrdua o filtrat involuntari de la informació, al que s'afegeix el robatori d'informació com a conseqüència d'atacs informàtics. La millor manera de protegir els arxius dels dispositius mòbils davant aquests esdeveniments és el xifrat de dades, tant per maquinari com per programari. Així, els dispositius i els arxius, queden protegits davant de qualsevol situació.
Còpies de seguretat (backup) . Durant el confinament, s'ha incrementat exponencialment (106%) el nombre d'empreses que han patit ciberatacs. El principal objectiu és el segrest i obtenció de dades personals. Si l'empresa disposa d'una còpia de seguretat, podrà recuperar la normalitat i seguir funcionant ràpidament.
Protecció dels dispositius mòbils . Amb el teletreball, ha augmentat significativament el nombre de dispositius que es connecten a la xarxa corporativa. Si aquests dispositius no estan degudament protegits i / o xifrats i cauen en mans malintencionades, poden suposar un greu risc de seguretat per a la informació corporativa.
Formació per als empleats . Es tracta de conscienciar els treballadors dels riscos en ciberseguretat i formar-los en conceptes bàsics de seguretat perquè dotar els empleats dels recursos i coneixements necessaris és un aspecte bàsic perquè les polítiques de protecció de dades siguin efectives.
Són cinc àmbits relativament fàcils d'implementar.
Som especialistes en protecció de dades corporatives i teletreball.
T'interessa informació addicional, sol·licitar un pressupost o una anàlisi prèvi, gratis i sense compromís?
Pots contactar amb nosaltres per
Telèfon: 93 726 76 22 • WhatsApp: 656 33 70 48 • Email: info@ctis.es
Si ho prefereixes, també pots deixar les teves dades i interessos a través del següent formulari i nosaltres ens posarem en contacte amb tu al més aviat posible.
Al fer clic a ENVIAR confirmes que has llegit i acceptat la nostra Política de Privacitat
T'ha semblat útil?
Si vols rebre altres articles per treure-li tot el partit als teus equips informàtics, subscriu-te al nostre butlletí trimestral.
Un cop al trimestre t'enviarem un correu electrònic amb informació rellevant i exclusiva relacionada amb els avenços tecnològics i novetats que t'ajudaran a ser més eficient i a optimitzar la teva infraestructura informàtica.
És gratuït i sense compromís, només has de deixar les teves dades de contactes a través de la butlleta de subscripció.
Al fer clic a SUBSCRIURE confirmes que has llegit i acceptat la nostra Política de Privacitat