El Govern va aprovar ahir la nova llei per la regulació del Teletreball.

Segons la llei aprovada per l'executiu, el teletreball serà voluntari, reversible i serà l'empresa qui hagi de cobrir les despeses que es derivin d'aquesta forma de treballar a distància. A més, es garanteixen els mateixos drets i obligacions per al treballador, com a retribució, estabilitat, formació, promoció professional ... Aquesta llei entrarà en vigor 20 dies després de la seva publicació al BOE i les empreses tenen fins a 3 anys per adaptar-se.

A continuació destaquem els punts clau d'aquesta nova normativa..

Voluntarietat. La voluntarietat de la qual parla la llei, s'aplica tant a l'empresa com als treballadors: el teletreball no es pot imposar.

Acord escrit. A més, serà necessària la signatura d'un acord per escrit que podrà, bé formar part del contracte inicial, bé signar-se amb posterioritat. Aquest acord ha de determinar des de la durada de la jornada fins a la manera en què es controla el treball remot, i inclourà un càlcul de les despeses en què incorre el treballador. L'acord també inclourà les "regles de disponibilitat" assegurant un horari de "desconnexió obligatòria" per al treballador.

Despeses del teletreball. És responsabilitat de les empreses dotar els treballadors de les "eines, mitjans, equip i materials fungibles" i pel que fa a la resta de les despeses, formaran part de la negociació col·lectiva. La llei aprovada ahir obliga l'empresa a sufragar totes les despeses que es derivin de la feina remot.

Reversible. Una altra de les condicions és que acollir-se a la feina en remot serà reversible, és a dir, després del teletreball l'empleat podrà tornar a l'oficina ja sigui per decisió pròpia o de l'empresa.

Regla del 30%. La regulació aprovada ahir és d'aplicació quan el treball es realitzi en remot com a mínim un 30% de la jornada laboral (el que equival a 2 dies per setmana) i durant un període de referència de tres mesos.

La regulació distingeix entre treball a distància (Activitat laboral des del domicili o el lloc escollit pel treballador, amb caràcter regular); teletreball (Treball a distància realitzat exclusivament o de manera prevalent per mitjans i sistemes informàtics o telemàtics), i treball presencial (El que es presta al centre de treball o al lloc que triï l'empresa).

Vols que avaluem gratis i sense compromís la capacitat de la teva empresa per teletreballar?

Per analitzar les característiques concretes del teu negoci i poder assessorar-te en la solució que més et convé.

Posa't en contacte amb els tècnics de CTIS ara mateix, t'atendrem amb molt de gust.

Pots contactar amb nosaltres per

Telèfon: 93 726 76 22   •  WhatsApp: 656 33 70 48   •  Email: info@ctis.es

Si ho prefereixes, també pots deixar les teves dades i interessos a través del següent formulari i nosaltres ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

    Al fer clic a ENVIAR confirmes que has llegit i acceptat la nostra Política de Privacitat