Alerta de seguretat: Màxima precaució davant la nova estafa digital que simula un missatge de l’Agència Tributària.

S'està rebent una nova amenaça digital i massiva que consisteix en un missatge de correu electrònic que el seu remitent és: “Servei d'Administració Tributària”.

Es tracta d'un missatge en el qual s'annexa un suposat comprovant fiscal digital i s'informa que està pendent de presentació un expedient de què s'inclou "sèrie i foli", "data d'emissió" i "suma total".

Es tracta d'una perillosa estafa ja que al fer clic sobre l'enllaç de l'arxiu adjunt s'activa un virus que no detecta l'antivirus l'efecte és l'encriptació de tots els documents i arxius de l'ordinador per demanar tot seguit un rescat per ells. Fins i tot si l'afectat paga aquest rescat, mai recuperarà els arxius, i en tot cas se li demanarà més diners.

Per la seva banda, l'Agència Tributària ha publicat un AVÍS DE SEGURETAT en qual adverteix davant aquest tipus de missatges, phishing i pàgines de web falses, insistint que:

  • Mai sol·licita informació confidencial, econòmica o personal per correu electrònic
  • Mai realitza devolucions amb targeta de crèdit o dèbit

I recomana (textualment):

“Per a més seguretat, connecteu-vos a l'Agència Tributària teclejant l'adreça en el navegador.
Especialment, en l'accés a la Seu electrònica, verifiqui el nostre certificat.”

Per això, si en els proper dies reps un email que sembla de l'Agència Tributària, no facis clic en cap enllaç o arxiu adjunt. Pots perdre per sempre l'accés als teus arxius i documents. 

T'ha semblat útil?

Si vols rebre altres articles per treure-li tot el partit als teus equips informàtics, subscriu-te al nostre butlletí trimestral.

Un cop al trimestre t'enviarem un correu electrònic amb informació rellevant i exclusiva relacionada amb els avenços tecnològics i novetats que t'ajudaran a ser més eficient i a optimitzar la teva infraestructura informàtica.

És gratuït i sense compromís, només has de deixar les teves dades de contactes a través de la butlleta de subscripció.

Al fer clic a SUSCRIBIRSE confirmes que has llegit i acceptat la nostra Política de Privacitat