La nova arma dels ciberdelinqüents: intel·ligència artificial per robar contrasenyes

En els últims anys, la intel·ligència artificial s'ha convertit en una eina poderosa en el camp de la ciberseguretat. Els experts en seguretat han utilitzat la IA per detectar i prevenir amenaces cibernètiques, però també s'ha utilitzat per dur a terme atacs.

En una investigació recent, els experts en ciberseguretat han demostrat que una IA pot ser capaç de robar contrasenyes en un temps rècord. L'experiment va consistir en utilitzar una IA dissenyada específicament per endevinar contrasenyes, alimentada amb milions de combinacions possibles i entrenada per aprendre de cada intent fallit.

Els resultats van ser sorprenents. La IA va ser capaç d'endevinar contrasenyes senzilles en menys d'un segon i contrasenyes més complexes en qüestió de minuts. Els experts han advertit que aquesta tecnologia pot ser utilitzada pels ciberdelinqüents per obtenir accés a informació personal i financera dels usuaris.

Els atacs de força bruta, en què els hackers intenten endevinar contrasenyes mitjançant la utilització de programes informàtics, són cada vegada més comuns. La IA ha donat un pas més enllà al permetre als atacants una major precisió i eficiència en els seus atacs.

Per protegir-se contra aquests atacs, els experts en ciberseguretat recomanen utilitzar contrasenyes complexes i úniques per a cada compte, utilitzar l'autenticació de dos factors sempre que sigui possible i mantenir els dispositius actualitzats amb les últimes mesures de seguretat.

A més, també és important estar al corrent de les últimes tècniques de hacking i ciberatacs, perquè puguis prendre mesures de prevenció adequades i evitar convertir-te en una víctima.

En definitiva, la intel·ligència artificial ha demostrat ser una eina poderosa en el camp de la ciberseguretat, però també representa una amenaça potencial per a la seguretat en línia dels usuaris. És important prendre mesures de seguretat adequades per protegir les teves contrasenyes i evitar ser víctima d'un atac cibernètic.

No ho pensis més!

Si vols un pressupost personalitzat i una auditoria informàtica gratis i sense compromís...

Pots contactar amb nosaltres per

Telèfon: 93 726 76 22   •  WhatsApp: 656 33 70 48   •  Email: info@ctis.es

Si ho prefereixes, també pots deixar les teves dades i interessos a través del següent formulari i nosaltres ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

    Al fer clic a ENVIAR confirmes que has llegit i acceptat la nostra Política de Privacitat