Evitar que t’afegeixin grups sense el teu consentiment ja és possible.

Evitar que t'afegeixin grups sense el teu consentiment: nova funcionalitat de WhatsApp

Feia temps que ho estàvem esperant, i per fi WhatsApp activa la funció d'evitar que qualsevol persona, sigui o no un dels teus contactes, pugui afegir-te a un grup sense el teu consentiment.


Que siguis afegit a un grup de WhatsApp en què no vols estar, pot resultar molt molest, no només pel fet de rebre missatges que no t'interessen, sinó també perquè el teu número de telèfon, que és una dada de caràcter personal protegit per el RGPD, queda exposat a altres persones que potser no coneixes.

A partir d'ara, l'aplicació de WhatsApp incorpora una nova funció per evitar que t'afegeixin a grups de WhatsApp sense el teu consentiment.

Què has de fer per activar-la i quines opcions de configuració tens?

En primer lloc, has d'obrir la CONFIGURACIÓ de WhatsApp, entrar a l'apartat COMPTE, i tot seguit en PRIVACITAT. Entre la llista d'opcions disponibles, veuràs una que es diu GRUPS. Quan entris en aquest apartat, comprovaràs que hi ha tres opcions:
• Tots
• Els meus contactes i
• Els meus contactes excepte…
Marcant una d'aquestes opcions pots impedir que qualsevol persona, tots els teus contactes o només alguns dels teus contactes, respectivament, t'incloguin en els seus grups de WhatsApp.

Si has configurat el teu compte perquè una persona no pugui afegir-te sense el teu consentiment, que l'hi passarà a aquesta persona quan intenti afegir-te a un grup de WhatsApp?

Rebrà una notificació de "no es va poder afegir al grup" i un enllaç directe per fer-te arribar una invitació que, només si l'acceptes, t'inclourà en el grup.

Com s'ha comentat anteriorment, el número de telèfon d'una persona és una dada de caràcter personal protegit pel Reglament de Protecció de Dades, qui crea grups sense el consentiment de les persones que inclou, pot estar incorrent en una il·legalitat si és una empresa, un professional o una administració pública, penalitzada amb multes de fins a 300.000 euros.

1.- Després de desplegar el menú CONFIGURACIÓ i seleccionar COMPTE, arribes a aquesta pantalla, on has de triar l'opció PRIVACITAT.

2.- Un cop dins de la pantalla COMPTE, ara apareix una nova opció anomenada GRUPS. Cal seleccionar-la.

3.- Ja només queda seleccionar qui vols que pugui afegir-te a grups automàticament i guardar la teva selecció amb el botó OK.

En futurs articles de l'bloc de CTIS t'ensenyarem com crear un grup de WhatsApp sense incórrer en il·legalitats i com utilitzar llistes de distribució per difondre missatges a moltes persones sense esforç.

Si vols rebre altres articles pràctics exclusius per treure-li tot el partit als teus equips informàtics, deixa a continuació les teves dades de contacte i et farem arribar el nostre butlletí trimestral.