La protecció de la informació digital és un dels principals reptes als quals s'enfronten les empreses i institucions que recullen dades dels seus clients. Els forats de seguretat a les dades es paguen cars: amb la retirada de confiança per part del client.
La transformació tecnològica i la cada vegada més gran digitalització de les nostres activitats és una tendència imparable que s'ha vist accelerada pel confinament imposat pel coronavirus. Al marge dels seus nombrosos avantatges, l'ús intensiu dels canals digitals ha suposat una oportunitat per als ciberdelinqüents, que no han desaprofitat. Per això, en els últims mesos hem vist proliferar els virus maliciosos i els accessos no autoritzats a la informació sensible que emmagatzemen les empreses en els seus servidors.
Segons el Baròmetre d'octubre de 2020 de la consultora nord-americana especialitzada en ciberseguretat OpSecSecurity un 30% dels consumidors de tot el món han estat víctima en els últims mesos d'un forat de seguretat a les seves dades, la qual cosa suposa un augment de el 7% si tenim en compte les xifres de 2019.
Per aquest motiu, no és estrany que més de la meitat dels consumidors (el 55%) pensin que les empreses no fan prou per protegir les dades que els confien. La mateixa investigació revela que el 47% dels consumidors no se senten segurs al utilitzar la seva targeta de crèdit a Internet ja que pensen que els hackers poden robar les seves dades personals, els seus diners o la seva identitat per fallades en la seguretat de les empreses a les que lliuren aquesta informació.
Una altra dada a tenir en compte és que només el 9% de les persones que han estat víctimes d'una estafa a Internet perquè algun delinqüent ha utilitzat les seves dades, han recuperat els diners estafats.
Per tot això no és estrany que un 28% dels consumidors hagin perdut la confiança en alguna marca a causa del forats de seguretat a les dades que li han facilitat i afirmin que no tornaran a comprar a aquesta marca.
Per això, cada vegada és més important realitzar accions preventives que protegeixin la informació i evitin que els hackers puguin accedir a les dades que emmagatzemen les empreses i institucions en els seus ordinadors i servidors.
Si t'interessa l'informe complet, pots descarregar-lo aquí. (només està disponible en anglès)
T'ha semblat útil?
Si vols rebre altres articles per treure-li tot el partit als teus equips informàtics, subscriu-te al nostre butlletí trimestral.
Un cop al trimestre t'enviarem un correu electrònic amb informació rellevant i exclusiva relacionada amb els avenços tecnològics i novetats que t'ajudaran a ser més eficient i a optimitzar la teva infraestructura informàtica.
És gratuït i sense compromís, només has de deixar les teves dades de contactes a través de la butlleta de subscripció.
Al fer clic a SUBSCRIURE confirmes que has llegit i acceptat la nostra Política de Privacitat