El COVID19 no és l’únic virus que ens amenaça aquests dies. Cuida’t i cuida també els teus equips informàtics!

Els hackers estan especialment actius aquests dies, i no respecten ni als hospitals(*).

Si com la majoria de nosaltres estàs teletreballant, segueix les nostres recomanacions de seguretat. Sigui quin sigui el dispositiu, sistema operatiu o programa que utilitzis. És important perquè el teletreball trasllada l'oficina a casa i en aquesta situació, el maneig de dades, especialment les confidencials, ha de ser el més segur possible.

  1. Assegura't que les contrasenyes són segures. Especialment les de la clau WIFI i de el router, però també les de tots els dispositius.
  2. Utilitza equips i aplicacions actualitzades. Les actualitzacions redueixen al mínim els possibles punts d'entrada per a un ciberdelinqüent.
  3. Bloqueja els dispositius quan no els estiguis utilitzant. Per evitar que un nen o una mascota puguin provocar un problema, recomanem activar el bloqueig automàtic dels dispositius, no compartir la contrasenya amb la resta dels membres de la família i bloquejar el dispositiu sempre que no es faci servir.
  4. Realitza còpies de seguretat. Davant desastres o infeccions de ransomware és important tenir un pla B. En moltes ocasions tenir la informació important guardada en un disc dur pot salvar tot el treball de molt temps.
  5. No utilitzis equips sense protecció antivirus. Qualsevol connexió des d'un equip insegur, per curta que sigui, pot provocar un desastre.
  6. Desconfia dels missatges de correu electrònic de remitents desconeguts. Aquests dies estan augmentant els atacs per phishing: són correus electrònics enganyosos que busquen obtenir les teves dades personals i bancàries. Per als ciberdelinqüents qualsevol context és bo, per la qual cosa s'ha d'extremar la precaució. Davant del dubte, contacta amb l'entitat que et sol·licita aquesta informació per verificar que no es tracta d'un hacker.
  7. Utilitzar connexions VPN amb autenticació de doble factor. És a dir, una autenticació que requereix més de la contrasenya un segon pas que es genera mitjançant un codi d'accés temporal per completar la validació i que permet una connexió segura dels usuaris cap als recursos de la companyia.

 

El COVID19 no és l'únic virus que ens amenaça aquests dies. Per això ... Cuida't i cuida també els teus equips informàtics!

 

(*) La policia alerta d'un virus molt perillós que pretén trencar els sistemes dels hospitals

Vols que realitzem una auditoria gratuïta i sense compromís?

Per avaluar les característiques i detectar possibles riscos o vulnerabilitats dels teus sistemes. Som especialistes i t'assessorarem en optimització (perquè els teus equips estiguin adequadament dimensionats en funció del seu ús), seguretat (solucions antivirus, còpies de seguretat i prevenció d'accessos no autoritzats) i robustesa (electrònica i configuració de la xarxa i els servidors per evitar errors o caigudes de sistema).
.
Posa't en contacte amb els tècnics de CTIS ara mateix, t'atendrem amb molt de gust.

Pots contactar amb nosaltres per

Telèfon: 93 726 76 22   •  WhatsApp: 656 33 70 48   •  Email: info@ctis.es

Si ho prefereixes, també pots deixar les teves dades i interessos a través del següent formulari i nosaltres ens posarem en contacte amb tu al més aviat posible.

    Al fer clic a ENVIAR confirmes que has llegit i acceptat la nostra Política de Privacitat