Molt de compte amb els ciberdelinqüents que aprofiten la situació generada pel coronavirus per desplegar la seva activitat

L'expansió mundial de COVID-19 ha generat una situació d'excepcionalitat que ha convertit la comunicació digital en un recurs crític. A més, la majoria de nosaltres som a casa, utilitzant equips i sistemes que no estan tan protegits com els de les empreses. Aprofitant aquesta circumstància, diferents grups de ciberdelinqüents estan realitzant nombroses campanyes que capten l'atenció de les persones per estar relacionades amb el coronavirus.

Per això, l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha fet públic un informe en què recull les principals alertes de seguretat que s'han detectat aquests dies a tot el món. Són les que s'inclouen a continuació:
Distribució d'aplicacions de suposat seguiment de l'evolució de la malaltia que, un cop descarregades, impedeixen l'accés a l'dispositiu.

  • Enviament de correus electrònics des d'adreces falses d'organismes com l'Organització Mundial de la Salut que inclouen virus que recullen informació sensible de l'usuari.
  • Distribució de mapes de seguiment de la malaltia que al descarregar-se o visitar-se, descarreguen aplicacions malicioses.
  • Campanyes falses per demanar diners i donacions.
  • Campanyes en què es suplanta la identitat d'entitats financeres per aconseguir la informació personal de l'usuari.
  • Proliferació de plataformes per videoconferència o per a l'accés al contingut audiovisual.
  • Trucades d,un suposat suport tècnic de Microsoft o altres proveïdors de serveis informàtics.

La principal recomanació davant d'aquestes i altres amenaces que puguin sorgir aquests dies -la creativitat dels ciberdelinqüents és inesgotable- és no acceptar correus, trucades, whatsapps o SMS amb informació adjunta que no s'ha sol·licitat o no s'està esperant. Si es reben, no obrir-los i no descarregar la informació adjunta en cap cas.

Pots descarregar l'informe complet aquí.

 

(*) La policia alerta d'un virus molt perillós que pretén trencar els sistemes dels hospitals

Vols que realitzem una auditoria gratuïta i sense compromís?

Per avaluar les característiques i detectar possibles riscos o vulnerabilitats dels teus sistemes. Som especialistes i t'assessorarem en optimització (perquè els teus equips estiguin adequadament dimensionats en funció del seu ús), seguretat (solucions antivirus, còpies de seguretat i prevenció d'accessos no autoritzats) i robustesa (electrònica i configuració de la xarxa i els servidors per evitar errors o caigudes de sistema).
.
Posa't en contacte amb els tècnics de CTIS ara mateix, t'atendrem amb molt de gust.

Pots contactar amb nosaltres per

Telèfon: 93 726 76 22   •  WhatsApp: 656 33 70 48   •  Email: info@ctis.es

Si ho prefereixes, també pots deixar les teves dades i interessos a través del següent formulari i nosaltres ens posarem en contacte amb tu al més aviat.

    Al fer clic a ENVIAR confirmes que has llegit i acceptat la nostra Política de Privacidad