Teletreball en temps de COVID: Recomanacions d’EADA per implementar el teletreball.

La prestigiosa escola de negocis ha realitzat un estudi en el qual han participat gairebé 600 professionals catalans als quals s'ha preguntat sobre el desenvolupament del teletreball a què s'han vist obligats durant el confinament.

 

Les recomanacions

Tant si ets un empresari o directiu que està pensant en implementar el teletreball a la teva organització, com si et toca teletreballar, et seran molt útils les recomanacions d'EADA, que són les conclusions del seu estudi:

1) Introduir el teletreball de forma progressiva.
2) Establir rutines i treballar per blocs. Establir un horari partit (per exemple, organitzar la jornada parant al mitjà dia per fer esport o realitzar altres activitats).
3) Evitar excés de videoconferències ja que causen fatiga (no fer més de 2 reunions a el dia)
4) Establir límit d'accés a l'email i WhatsApp de treball, és a dir, definir un horari de connexió / atenció i la resta de descans.
5) Acordar prèviament les pautes per treballar en equip.
6) Establir moments de transició entre activitat professional i activitat familiar. (Per exemple, després de teletreballar, passar uns 20-30 minuts de forma lúdica abans d'interactuar amb la família i viceversa)

Les dades més interessants

Fins aquí les recomanacions a les que s'arriba com a conclusió després de la informació descoberta amb l'estudi. Entre les dades més interessants de la investigació, destaquem les següents:

  • Abans de la COVID-19, el 25% dels enquestats no havien teletreballat mai i el 50% només en ocasions excepcionals. És a dir, els professionals que teletreballaven de manera total o parcial abans del coronavirus només són el 25% restant.
  • El 46% dels enquestats dediquen més de 8 hores al teletreball (en general, d'1 a 2 hores fora d'horari)
  • Les 3 tasques a les que més temps dediquen els enquestats durant el teletreball són: desenvolupament de la feina intel·lectual o creatiu (35%), reunions virtuals per videoconferència (33%), contestar o escriure emails (26%).
  • Les principals barreres tecnològiques que impedeixen mantenir la concentració durant el teletreball són per causa de la pitjor connectivitat a casa (27%) i no poder accedir a un programari específic (7%).
  • La gran majoria dels enquestats (el 72% dels homes i el 80% de les dones) opina que les seves empreses haurien d'implementar opcions de teletreball en el futur.

Si vols descarregar l'informe complet pots fer-ho des de la pàgina d'EADA Business School, després de deixar les teves dades de contacte.

Vols que avaluem gratis i sense compromís la capacitat de la teva empresa per al teletreball?

Per analitzar les característiques concretes del teu negoci i poder assessorar-te amb la solució que més et convé.

Posa't en contacte amb els tècnics de CTIS ara mateix, t'atendrem amb molt de gust.

Pots contactar amb nosaltres per

Telèfon: 93 726 76 22   •  WhatsApp: 656 33 70 48   •  Email: info@ctis.es

Si ho prefereixes, també pots deixar les teves dades i interessos a través del següent formulari i nosaltres ens posarem en contacte amb tu al més aviat.

    Al fer clic a ENVIAR confirmes que has llegit i acceptat la nostra Política de Privacitat