Dia Internacional d’Internet Segura per conscienciar sobre la importància d’educar les persones en l’ús correcte d’Internet

Avui se celebra el Dia d'Internet Segura, com cada segon dimarts de febrer des del 1997. És una iniciativa de la Xarxa INSAFE que compta amb el suport de la Unió Europea.

INSAFE és una xarxa europea centrada en l'ús responsable i segur del World Wide Web, sobretot pel que fa a dispositius mòbils, nens i joves. En concret, promou l'ús d'Internet i altres tecnologies digitals de manera positiva, segura i eficaç, cercant la responsabilitat compartida entre governs, educadors, pares, mitjans de comunicació i fabricants.

Principals recomanacions d'INSAFE per a una navegació segura

• A les xarxes socials, evita el contacte amb desconeguts i no acceptis invitacions a connectar de persones que no formen part del cercle familiar o social

• Utilitza connexions (wifi) segures. El més recomanable des de casa teva i no en llocs públics, on és més probable que altres persones puguin esbrinar les teves dades amb més facilitat

• Evita donar informació confidencial com a adreça, telèfon, fotografies, contrasenyes….

• Elimina immediatament tot correu electrònic o missatge sospitós, especialment si contenen enllaços o fitxers adjunts; són la principal font de virus i estafes.

• Si tens dubtes, sobretot si ets un nen o adolescent, demana consell i/o ajuda a persones grans de la teva confiança.

 

Com pots participar al Dia Internacional d'Internet Segura?

• S'han creat diversos hashtags per a les xarxes socials #DiadeInternetSegura #SaferInternetDay #SID2022, utilitza'ls a les teves publicacions

• Si ets pare o mare de família, parla amb els teus fills de la importància de navegar amb seguretat per Internet, i assegura't que entenen i segueixen les recomanacions anteriors.

• Crea consciència entre els teus familiars i amics de la importància que té educar les persones en l'ús correcte d'Internet.

•  Si ets empresari o professional, revisa els teus protocols de ciberseguretat i assegura't que els teus empleats o col·laboradors també estan conscienciats. Recorda que la major part dels problemes de seguretat informàtica de les organitzacions són provocats per un usuari que introdueix, sense voler-ho, el virus o el programari maliciós al sistema.

 

En conclusió, recorda que, pel que fa a seguretat digital, prevenir és molt

millor que actuar quan ja és massa tard.

 

Els riscos són molts i les conseqüències de no estar ben protegits poden ser molt greus.

Si tens dubtes, posa't en contacte amb els tècnics de CTIS ara mateix perquè puguem ajudar-te.

Pots contactar amb nosaltres per

Telèfon: 93 726 76 22  •  WhatsApp: 656 33 70 48  •  Email: info@ctis.es

Si ho prefereixes, també pots deixar les teves dades i interessos a través del següent formulari i nosaltres ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

    En fer clic a ENVIAR confirmes que has llegit i acceptat la nostraPolítica de Privacitat