6 dades que situen la ciberseguretat com un dels principals problemes per al 2022.

Els ciberatacs i les estafes digitals s'han convertit en un problema seriós tant per a empreses com per a usuaris particulars i la pandèmia per coronavirus ha aguditzat aquesta amenaça. A continuació s'inclouen 6 dades estadístiques de diferents informes nord-americans que evidencien el risc existent i que han de ser una crida d'atenció per prestar una atenció especial en aquests àmbits.

 

20%  - La causa més comuna de les filtracions de dades és el robatori de credencials d'usuari. Aquesta causa va ser la responsable del 20% dels robatoris de dades. (Informe d'IBM sobre el cost d'una filtració de dades el 2021)

36% - El 36% dels incidents maliciosos van estar relacionats amb atacs de phishing, que han suposat un augment de l'11% sobre l'any anterior. S'observa que els ciberdelinqüents ajusten les campanyes de phishing en funció del que és notícia a cada moment: per exemple els períodes de declaracions a Hisenda, les campanyes de vacunació i altres situacions d'impacte social. (Informe de Verizon 2021 sobre investigacions de fugides de dades)

200% - El 2021 es va produir un augment superior al 200% en la detecció de codi maliciós bancari per Android. Aquesta és una tendència molt preocupant, ja que els troians bancaris tenen un impacte directe a les finances de les seves víctimes. (Informe sobre amenaces d'ESET T2 2021)

80 millons $ - Les estafes d'inversió en criptomones continuen sent molt freqüents. Entre l'octubre del 2020 i el maig del 2021, les víctimes d'aquest tipus de delictes van ser estafades per un valor superior als 80 milions de dòlars. Segurament la xifra real sigui més gran, ja que moltes persones s'avergonyeixen d'admetre que han estat enganyades. (Comissió Federal de Comerç)

81% - En els darrers anys, els ciberdelinqüents han passat d'infectar els sistemes amb ransomware a la doble extorsió, en què també amenacen de filtrar les dades i fer-les públiques o vendre'ls. Les amenaces de filtrar les dades robades han experimentat un fort augment, passant del 8,7% el 2020 al 81% el segon trimestre del 2021. (ENISA Threat Landscape 2021)

28% - Les persones grans es van veure desproporcionadament afectades per la ciberdelinqüència, ja que al voltant del 28% de les pèrdues totals per frau van ser patides per víctimes més grans de 60 anys. Això suposa aproximadament 1.000 milions de dòlars en pèrdues per a les víctimes avançades. (Informe sobre el frau a persones grans de l'IC3 2020)

 

 

Els riscos són molts i les conseqüències de no estar ben protegits poden ser molt greus.

Si tens dubtes, posa't en contacte amb els tècnics de CTIS ara mateix perquè puguem ajudar-te.

Pots contactar amb nosaltres per

Telèfon: 93 726 76 22   •  WhatsApp: 656 33 70 48   •  Email: info@ctis.es

Si ho prefereixes, també pots deixar les teves dades i interessos a través del següent formulari i nosaltres ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

    En fer clic a ENVIAR confirmes que has llegit i acceptat la nostra Política de Privacitat