Per què va lent el teu ordinador i què pots fer per solucionar-ho

Si no es realitzen tasques de manteniment regularment, amb el pas del temps, tots els ordinadors tendeixen a perdre velocitat i eficàcia. Aquesta lentitud pot ser molt molesta, fent-te perdre no només el temps, sinó també la paciència.

Si notes que el teu portàtil o el teu equip de sobretaula funciona cada vegada més lent, una cosa és segura: alguna cosa no va bé. I si no prens mesures, la lentitud anirà a pitjor.

A continuació indiquem les principals causes que el teu ordinador funcioni més lent i alguns consells per evitar-ho. En cas que aquestes recomanacions no siguin suficients, abans de comprar un nou equip, pots recórrer a una posada a punt professional: és un servei ràpid i econòmic que proporciona excel·lents resultats.

1. Excés de temperatura. Els ordinadors poden escalfar-se per diferents motius, per exemple per mal funcionament dels ventiladors, per saturació de processos o per falta de neteja d'algunes peces internes, entre d'altres. Quan un equip aconsegueix temperatures elevades sacrifica el rendiment per compensar l'excés de calor. Per això és molt important netejar els components interns regularment per assegurar-se que estan lliures de pols i comprovar si hi ha alguna peça desgastada que sigui necessari substituir.

2. Software desactualitzat. Si fas servir versions antigues, ja sigui de Windows o dels controladors, es veurà afectat negativament el rendiment del teu ordinador. Per evitar-ho, és important realitzar actualitzacions periòdiques per garantir l'òptim funcionament dels programes i dispositius.

3. Infecció per malware, tant si es tracta de virus, troians o qualsevol altra aplicació maliciosa. En aquests casos, caldrà realitzar un escaneig amb un bon antivirus per detectar i eliminar tots aquests programes que alenteixen el teu sistema.

4. Escriptori carregat d'elements Reduir a el mínim realment necessari el nombre de carpetes i accessos directes de l'escriptori de l'ordinador contribueix al fet que sigui més ràpid, sobretot en el moment de l'arrencada. Si el teu escriptori està ple d'icones, hauries de moure'ls a altres carpetes o esborrar-los.

5. Poc espai en el disc dur. És una de les principals causes de ralentizamiento de el sistema. Les solucions són, bé esborrar el que no necessitis, bé ampliar la seva capacitat o recórrer a discs externs.

6. Execució simultània de masses processos. És molt habitual que, amb el temps, hagis instal·lat determinats programes (o jocs) que, encara que només els hagis utilitzat una vegada, has oblidat desinstal·lar. Aquests programes que no necessites, no només ocupen espai en el disc dur, sinó que també ocupen memòria RAM i poden fer ús del processador. Tot això contribueix a relentir el teu ordinador. Per això, de tant en tant és important fer un repàs dels programes instal·lats i eliminar els que ja necessitis.

7. És l'ordinador o és Internet el que va lent? De vegades sembla que sigui l'ordinador el que funciona lent, però és Internet. Per això és un bon costum reiniciar el router de tant en tant i fer comprovacions periòdiques de la velocitat d'Internet i, en cas necessari, reportar la incidència a l'proveïdor perquè solucioni el problema.

Com prevenir el alentiment?

Hi ha alguns hàbits que pots desenvolupar per evitar que el teu ordinador perdi velocitat amb el pas el temps, per exemple:

1. Reiniciar l'equip regularment. Així no sobrecàrregues la memòria RAM amb programes, processos o amb informació innecessària. No deixis l'ordinador encès durant dies o setmanes, és millor apagar-lo cada nit.

2. Llegir bé els missatges abans de fer clic. Sobretot en el cas dels missatges d'error (per saber el que produeix un error en el teu sistema i solucionar abans que tinguin efectes negatius) i en els missatges emergents dels webs (si vas amb poca cura pots acceptar que s'instal·li software publicitari o fins i tot malintencionat). Presta especial atenció a l'acceptació de cookies.

3. Actualitzar l'equip regularment. Encara realitzar les actualitzacions que proposa Windows periòdicament pugui ser un destorb pel temps que triguen a descarregar-se i instal·lar-se, hauries de fer-les cada 3-4 mesos com a mínim, perquè la majoria d'elles són necessàries i contribueixen a optimitzar el funcionament de el sistema.

4. Limitar al mínim imprescindible el nombre de programes que s'inicien automàticament a l'arrencar l'ordinador. Així el teu portàtil o equip de sobretaula s'iniciaran amb més rapidesa.

Si malgrat aquests consells, el teu ordinador segueix lent, no ho dubtis. Posa't en contacte amb nosaltres perquè fem una posada a punt professional.

Fins el 31 d'octubre de 2021, pots posar a punt el teu ordinador per només 30 €, estalviant més d'un 40% perquè el teu ordinador torni a funcionar com si fos nou.

Fes clic  per descobrir el que inclou aquest servei i les condicions de la promoció.

Som especialistes en manteniment informàtic.

T'interessa informació addicional, sol·licitar un pressupost o un anàlisi prèvi gratis i sense compromís?

Pots contactar amb nosaltres per

Telèfon: 93 726 76 22   •  WhatsApp: 656 33 70 48   •  Email: info@ctis.es

Si ho prefereixes, també pots deixar les teves dades i interessos a través del següent formulari i nosaltres ens posarem en contacte amb tu al més aviat posible.

    Al fer clic a ENVIAR confirmes que has llegit i acceptat la nostra Política de Privacitat

    T'ha semblat útil?

    Si vols rebre altres articles per treure-li tot el partit als teus equips informàtics, subscriu-te al nostre butlletí trimestral.

    Un cop al trimestre t'enviarem un correu electrònic amb informació rellevant i exclusiva relacionada amb els avenços tecnològics i novetats que t'ajudaran a ser més eficient i a optimitzar la teva infraestructura informàtica.

    És gratuït i sense compromís, només has de deixar les teves dades de contactes a través de la butlleta de subscripció.

    Al hacer clic en SUSCRIBIRSE confirmas que has leído y aceptado nuestra Política de Privacidad