Saps com generar i utilitzar contrasenyes de manera segura?

Avui dia, necessitem un password per accedir a gairebé qualsevol servei digital, ja sigui la bústia de correu electrònic, les xarxes socials, o el compte bancari. Utilitzar contrasenyes segures, és la primera i més fàcil mesura que pots prendre per protegir les teves dades i dispositius. Però generar contrasenyes segures pot ser més complicat del que sembla.

Principals errors que es cometen en crear una contrasenya

• Que sigui més fàcil. Algunes de les contrasenyes més utilitzades a nivell mundial són “12345678” o “abcdefghi”, són per això molt insegures, ja que són molt fàcils de desxifrar amb programes anomenats “diccionari” que fan una successió d'intents amb diferents paraules d'una llista molt extensa de contrasenyes més usades. Les dates de naixement també són molt insegures, perquè es poden aconseguir i provar amb facilitat.

• Que sigui molt curta.Quan més curta és una contrasenya, més fàcil de desxifrar, perquè el nombre de combinacions dels seus caràcters es redueix sensiblement i també hi ha programes que proven combinacions aleatòries fins que les descobreixen.

• Utilitzar la mateixa contrasenya per a diferents comptes. Si s'utilitza el mateix password per a diferents serveis en línia, el risc que puguin accedir il·legalment a les teves dades és molt elevat. I si aquesta informació és la relativa al teu compte bancari, o la que permet fer operacions financeres, el problema que pots tenir és enorme.

Com crear una contrasenya segura

Una contrasenya segura ha de contenir, almenys, 8 caràcters alfanumèrics aleatoris (és a dir, que combini números i lletres aleatòriament) i almenys un caràcter especial. Són caràcters especials, per exemple, $ % & ( / ) !. Perquè una contrasenya sigui difícil de desxifrar, ha de tenir com a mínim 12 caràcters. A més, ha de ser única i no utilitzar per a més d'un servei en línia.

T'ha semblat útil aquesta informació?

Si vols rebre altres articles per treure tot el partit als teus equips informàtics, subscriu-te al nostre butlletí trimestral.

Un cop al trimestre t'enviarem un email amb informació rellevant i exclusiva relacionada amb els avenços tecnològics i novetats que t'ajudaran a ser més eficients i optimitzar la teva infraestructura informàtica.

És gratuït i sense compromís, només has de deixar les teves dades de contactes a través del butlletí de subscripció.

Al fer clic a SUBSCRIURE'S confirmes que has llegit i acceptat la nostra Política de Privacitat